728 x 90

Занарди взе трета параолимпийска титла

Занарди взе трета параолимпийска титла

Бившият пилот във Формула 1 и ChampCar Алекс Занарди спечели третото си златно отличие на параолимпиадата в Рио де Жанейро. Това е четвърти медал за италианеца, който преди 15 години загуби двата си крака в страховит инцидент на германския овал „Лаузицринг”. Алекс има два златни медала от Лондон преди 4 години, а сега в Бразилия

Бившият пилот във Формула 1 и ChampCar Алекс Занарди спечели третото си златно отличие на параолимпиадата в Рио де Жанейро. Това е четвърти медал за италианеца, който преди 15 години загуби двата си крака в страховит инцидент на германския овал „Лаузицринг”.

Алекс има два златни медала от Лондон преди 4 години, а сега в Бразилия триумфира на 20-километровото трасе в параколоезденето.

Допреди няколко години Занарди се състезаваше в световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), но след това се насочи към параолимпиадите.

Двата крака на Алекс са ампутирани над коленете, а преди 15 години лекарският екип буквално го е върнал от оня свят, след като сърцето му спира седем пъти по време на реанимацията, която се смята за загубена кауза при толкова сериозна загуба на кръв, която е претърпял италианският пилот.

Занарди катастрофира на 15 септември 2001 година, когато се завъртя на излизането от бокса на „Лаузицринг” и с над 350 км/ч беше ударен от Алекс Талиани, като колата на италианеца се разцепи на две при инцидента.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт