728 x 90

Бътън се насочва към рали кроса и Super GT

    Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън обяви, че няма намерение да си почива през 2017, когато няма да е титуляр за McLaren. На „Монца” стана ясно, че догодина Бътън ще бъде сменен от Щофел Вандоорн в тима на Рон Денис, но британецът подписа за още две години с отбора и може

    Световният шампион във Формула 1 за 2009 година Дженсън Бътън обяви, че няма намерение да си почива през 2017, когато няма да е титуляр за McLaren. На „Монца” стана ясно, че догодина Бътън ще бъде сменен от Щофел Вандоорн в тима на Рон Денис, но британецът подписа за още две години с отбора и може да се върне през 2018 във Формула 1.

    Бътън обясни, че планира да живее по „собствен график” през следващата година, както и да пробва силите си в рали крос състезания и дори в японския пистов шампионат Super GT, където активно участва Honda.

    „Искам да прекарвам повече време с приятели, със семейството ми, както и да правя други, по-различни неща – обясни Бътън. – Обичам триатлоните и може би ще се състезавам в други шампионати, като рали кроса или Супер GT в Япония.

    „Има много и различни варианти, затова и съм много развълнуван, тъй като догодина ще мога да живея собствения си живот по мой си график.

    „Имам договор с McLaren, за да карам през 2018, но ще видим дали тимът ще ме иска, както и дали аз ще искам да се върна във Формула 1.

    „Карам във Формула 1 от 17 години, на практика целият ми съзнателен живот досега е минал в световния шампионат, така че искам да изкарам една година извън този натоварен график.”

    Super GT е изключително силен GT шампионат, в който участват всички японски автомобилни производители и в близко бъдеще техническите му правила ще бъдат уеднаквени с тези на DTM, което обещава интересно съвместно бъдеще на двата национални шампионата.

    Бившият пилот във Формула 1 Хейки Ковалайнен в момента кара в Super GT, като там се подвизава и тестпилотът на McLaren Оливър Търви.

    Бътън никога не е крил интереса си към рали кроса, още повече, че баща му Джон е бил рали крос пилот и със сигурност ще го видим в няколко старта, с който да отдаде почит на починалия си родител.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт