728 x 90

Розберг се справи с Хамилтън и Red Bull

    Нико Розберг с Mercedes спечели полпозишъна за Гран при на Сингапур, 15-и кръг от световния шампионат във Формула 1, с изключителна първа обиколка в третата част на квалификацията. Германецът постигна аванс от 0,704 секунди пред Люис Хамилтън в първия си опит, а във втория, когато почти никой друг не успя да подобри времето си, той

    Нико Розберг с Mercedes спечели полпозишъна за Гран при на Сингапур, 15-и кръг от световния шампионат във Формула 1, с изключителна първа обиколка в третата част на квалификацията.

    Германецът постигна аванс от 0,704 секунди пред Люис Хамилтън в първия си опит, а във втория, когато почти никой друг не успя да подобри времето си, той се доближи на 0,077 секунди от постижението си.

    Хамилтън ще трябва да стартира утре трети, след като беше изместен в края на сесията от Дениъл Рикардо с Red Bull, а до него е другият пилот на бившите световни шампиони Макс Верстапен.

    Топ 5 допълни Кими Райконен, единственият пилот на Ferrari, стигнал до финалната фаза на квалификацията, тъй като миналогодишният победител Себастиан Фетел получи повреда в задното окачване още в началото и завърши последен 22-и.

    Представянето на Розберг му дава психологическо предимство, тъй като Хамилтън нито веднъж днес не успя в последната тренировка да завърти чиста симулация на квалификационна обиколка, а след това така и не успя да се отърве от грешките си и изоставаше във всеки един сектор от съотборника си.

    Присъствието в челото на двамата пилоти на Red Bull им дава сериозен шанс да се борят за победата, тъй като вчера в хода на свободните тренировки Рикардо демонстрира, че е най-бърз в състезателен режим. Освен това двамата пилоти на Red Bull ще потеглят утре със супер меките сликове, които са по-издръжливи от ултра меките, с които ще тръгнат Розберг и Хамилтън. Рикардо и Верстапен рискуваха с тези гуми във втората част на квалификацията и се измъкнаха с тях от нея, но им помогна и съдбата заради катастрофата на Ромен Грожан с Haas, която обърка плановете на всички, които се надяваха на последен шанс за бърза обиколка.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт