728 x 90

Алонсо иска титлата догодина

    Фернандо Алонсо обяви, че целта му през следващия сезон във Формула 1 ще е да спечели световната титла. Испанецът разкри това в разговор със свои фенове в Twitter. Алонсо има две световни титли с Renault през 2005 и 2006 година, но оттогава насам неуспешно преследва третата, като най-сериозен удар по амбициите му нанесоха петте сезона

    Фернандо Алонсо обяви, че целта му през следващия сезон във Формула 1 ще е да спечели световната титла. Испанецът разкри това в разговор със свои фенове в Twitter.

    Алонсо има две световни титли с Renault през 2005 и 2006 година, но оттогава насам неуспешно преследва третата, като най-сериозен удар по амбициите му нанесоха петте сезона във Ferrari, където той стана три пъти вицешампион.

    „Целта ми за следващия сезон е да стана световен шампион. Надявам се, че догодина ще сме по-бързи – обясни Алонсо пред феновете. – Радвам се, че мога да кажа това директно на вас, тъй като за мен Twitter е много важен канал за комуникация.”

    Алонсо има над 2 милиона последователи в Twitter и той обясни на някои от тях, че намира класическата музика и пианото за успокояващи, че предпочита сезонът във Формула 1 да е от 16 или 18 състезания, а не от 21, както и че планира да напише автобиография, дори скоро започва работа по книгата.

    Испанецът си избра Монако за състезанието, в което да донесе първата победа на McLaren-Honda в новата турбо ера във Формула 1 и посочи Щофел Вандоорн и Карлос Сайнц като младите пилоти, които би избрал да карат в имагинерния му отбор.

    Освен това Алонсо обясни, че не преследва покемони, че между 8 и 14 години е най-подходящата възраст за едно дете да започне да кара картинг, както и че е свирил на флейта в училище.

    Тези разговори на феновете с пилотите винаги са интересни, макар и твърде често да са пълни с клишета.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт