728 x 90

Хамилтън: За Mercedes аз съм пилот №1!

Хамилтън: За Mercedes аз съм пилот №1!

Бурята след отпадането на Люис Хамилтън в Малайзия заради повреда в двигателя започна да отминава и въпреки, че британецът се възприема като пилот №1 на Mercedes, пет кръга преди края на сезона във Формула 1 той изостава на 23 точки от съотборника си Нико Розберг в битката за титлата. И двамата имат по два двигателя,

Бурята след отпадането на Люис Хамилтън в Малайзия заради повреда в двигателя започна да отминава и въпреки, че британецът се възприема като пилот №1 на Mercedes, пет кръга преди края на сезона във Формула 1 той изостава на 23 точки от съотборника си Нико Розберг в битката за титлата.

И двамата имат по два двигателя, така че в това отношение световният шампион и лидерът в класирането са равнопоставени.

„За Mercedes аз съм пилот №1, така че когато се случи нещо подобно на това в Малайзия, аз искам да разбера какво е станало, а тимът да направи така, че този проблем да не се повтаря – обясни след състезанието на „Сепанг” Хамилтън. – Трябва да разбера защо тези проблеми продължават да се случват. Mercedes има 43 двигателя, с които работят осем от автомобилите във Формула 1 този сезон. Осем коли, които карат с мотор като моите, а моите двигатели продължават да се повреждат.

„Сега най-важното за мен е да направя така, че да изкарам до края на сезона с двата двигателя, които ми останаха – допълни световният шампион. – Ако това означава, че трябва да пропусна някои свободни тренировки, няма да участвам в тях. За мен най-важното е да завършвам състезанията.”

Накрая Хамилтън обясни, че изпитанията, на които е бил подложен от съдбата този сезон, само са го направили по-силен в битката за титлата.

Шефът на Mercedes Тото Волф потвърди, че единият двигател на Хамилтън е участвал в три състезания, а другият е чисто нов.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт