728 x 90

Хорхе Лоренсо ще тества автомобил от Формула 1

    Звездата от MotoGP Хорхе Лоренсо ще сбъдне този уикенд мечтата си да тества автомобил от Формула 1 и ще кара болида на Люис Хамилтън от 2014 година. Още през юни стана ясно, че Лоренсо се опитва да уреди си тест с Mercedes чрез компанията за енергийни напитки Monster Energy, която спонсорира Yamaha в MotoGP и

    Звездата от MotoGP Хорхе Лоренсо ще сбъдне този уикенд мечтата си да тества автомобил от Формула 1 и ще кара болида на Люис Хамилтън от 2014 година.

    Още през юни стана ясно, че Лоренсо се опитва да уреди си тест с Mercedes чрез компанията за енергийни напитки Monster Energy, която спонсорира Yamaha в MotoGP и Mercedes във Формула 1.

    През лятото се появи информация, че най-голямата пречка пред теста на Лоренсо е намирането на подходяща дата, но това е отпаднало, след като тестът е бил преместен за октомври.

    Лоренсо, който е настоящ световен шампион в MotoGP ще кара на „Силвърстоун” Mercedes W05, с който Хамилтън спечели световната титла през 2014 година.

    В подготовка за теста Лоренсо вече навъртя доста обиколки на британската писта, но с не толкова мощни автомобили.

    След теста Лоренсо заминава за Япония, откъдето със състезанието на „Мотеги” започва азиатско-тихоокеанската серия стартове в MotoGP.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт