728 x 90

Фитипалди: Розберг ще е шампион, Алонсо е най-добрият

    Легендарният бразилски пилот Емерсон Фитипалди призна, че все още гледа с интерес състезанията във Формула 1 и се съгласи да говори пред Corriere della Sera за това какво му харесва и какво – не, в световния шампионат. „Истината е, че не пропускам състезание от Формула 1 – заяви двукратният световен шампион. – Освен това съм

    Легендарният бразилски пилот Емерсон Фитипалди призна, че все още гледа с интерес състезанията във Формула 1 и се съгласи да говори пред Corriere della Sera за това какво му харесва и какво – не, в световния шампионат.

    „Истината е, че не пропускам състезание от Формула 1 – заяви двукратният световен шампион. – Освен това съм и посланик на Гран при на Мексико, така че имам сериозен ангажимент.

    „Що се отнася до битката за титлата, не разбирам какво се случва с Люис Хамилтън. Много се говори за проблемите с потеглянето при колите на Mercedes, но това не може да е решаващо. Люис е природен талант, не мисля, че ще се предаде. Все още има шанс да спечели титлата, но мисля, че тази година шампион ще е Нико Розберг.

    „Нико е по-постоянен и според мен, сега зависи само от него дали ще вземе титлата или не.

    „Въпреки всичко, смятам, че в съвременната Формула 1 най-завършеният пилот е Фернандо Алонсо. Много близо до него са Хамилтън, Розберг и Себастиан Фетел, но Фернандо е №1, когато говорим за комбинация от талант, скорост, амбиция и характер.

    „Надявам се, че правилата за 2017 ще направят Формула 1 по-интересна, с по-оспорвани състезания. Сега повече или по-малко Mercedes доминира, което прави някое надбягвания скучни.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт