728 x 90

В Mercedes очакват Хамилтън и Розберг да избухнат

В Mercedes очакват Хамилтън и Розберг да избухнат

Шефът на тима на Mercedes във Формула 1 Тото Волф призна, че очаква битката между Люис Хамилтън и Нико Розберг да „изригне” в последните три старта за сезона. Вчера световният шампион Люис Хамилтън спечели Гран при на САЩ, но Розберг завърши втори и остана начело, като авансът му намаля от 33 на 26 точки. Този

Шефът на тима на Mercedes във Формула 1 Тото Волф призна, че очаква битката между Люис Хамилтън и Нико Розберг да „изригне” в последните три старта за сезона. Вчера световният шампион Люис Хамилтън спечели Гран при на САЩ, но Розберг завърши втори и остана начело, като авансът му намаля от 33 на 26 точки.

Този сезон двамата пилоти успяха да поставят в трудно положение шефовете си в тима, след като се удариха в първата обиколка в Испания и отпаднаха двамата, а в Австрия отново се удариха, но този път в последния тур.

Сега обаче Волф твърди, че ситуацията е „по-скоро хармонична”. Той обаче е наясно, че двубоят между двете звезди в тима може сериозно да ескалира.

„Интересно е, тъй като между двамата в тима няма никакви игрички – обясни Волф, след като Mercedes петата си двойна победа за сезона в САЩ. – За разлика от предишните сезони, в момента в отбора няма психологическа война. И Люис и Нико са в добро настроение, всичко е спокойно, но аз винаги съм скептичен в такива ситуации.

„Честно казано, очаквам отношенията им да изригнат като вулкан. Но може и да не се случи, ще изчакаме да видим какво ще стане.”

Още в петък Волф потвърди, че е провел „няколко разговора” с Люис относно издънките пред медиите в Япония, където той първо се опита да провали пресконференцията на ФИА в четвъртък, а в петък напусна прес събитие на Mercedes като обясни на репортерите, че „не е дошъл, за да отговаря на въпросите им”.

В Остин световният шампион демонстрира другото си лице – Хамилтън отговаряше на всички въпроси на медиите и не каза нито една неудобна дума за тима или Розберг.

Преди това Волф обясни, че отстрани е трудно да се види под какво огромно напрежение са поставени двамата му пилоти и затова призна, че е възможно да се случват странни събития като тези в Япония.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт