728 x 90

Фетел загуби подиума в Мексико

Фетел загуби подиума в Мексико

След наказания на Макс Верстапен и Себастиан Фетел, третото място в Гран при на Мексико беше присъдено на Дениъл Рикардо, който завърши пети на пистата. Макс пресече финала трети, но докато чакаше да се качи на подиума научи, че е наказан с 5 секунди заради излизането му от трасето в битката с Фетел в самия

След наказания на Макс Верстапен и Себастиан Фетел, третото място в Гран при на Мексико беше присъдено на Дениъл Рикардо, който завърши пети на пистата.

Макс пресече финала трети, но докато чакаше да се качи на подиума научи, че е наказан с 5 секунди заради излизането му от трасето в битката с Фетел в самия край. От това Макс получи предимство пред Фетел и игнорира указанията на инженера си, че трябва да отстъпи позицията на Себ, иначе ще бъде наказан.

Това стана факт в минутите, в които пилотите караха към закрития парк, а Фетел трябваше да тича към подиума, за да се качи там с Люис Хамилтън и Нико Розберг.

Но след като взе купата за третото място, Фетел беше наказан с 10 секунди заради агресивната му защита срещу атаката на Рикардо в предпоследната обиколка. Дениъл опита изпреварване в завой №4, където Себ промени посоката си на движение в зоната за спиране и притисна австралиеца във вътрешната част на завоя, но все пак му остави достатъчно място, за да спре, но не и да завие.

Срещу тази маневра протестираха от Red Bull и спрямо Фетел беше наложено новото правило, което забранява „мърдането” в една или друга посока в зоната за спиране, което пък беше прието специално заради пилота на бившите световни шампиони Макс Верстапен.

Стюардите изслушаха Фетел и Red Bull и наказаха германеца с 10 секунди, което го смъкна на пето място, Рикардо стана трети, а също наказаният Макс се качи на 4-ото място.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт