728 x 90

Лауда нарече Верстапен "талантлив, но глупав"

Лауда нарече Верстапен "талантлив, но глупав"

Неизпълнителният директор на Mercedes във Формула 1 Ники Лауда разкритикува остро звездата на Red Bull Макс Верстапен за карането му в Гран при на Мексико вчера и за първи си позволи да употреби по-силни думи по адрес на холандеца. Първо, Верстапен атакува агресивно Нико Розберг в първия завой след старта и колите на двамата се

Неизпълнителният директор на Mercedes във Формула 1 Ники Лауда разкритикува остро звездата на Red Bull Макс Верстапен за карането му в Гран при на Мексико вчера и за първи си позволи да употреби по-силни думи по адрес на холандеца.

Първо, Верстапен атакува агресивно Нико Розберг в първия завой след старта и колите на двамата се докоснаха, а лидерът в шампионата беше принуден да излезе от трасето в завой №2, за да остане в състезанието. Този инцидент беше достатъчен, за да ядоса Лауда.

„Подобно поведение на старта е неприемливо – обясни австриецът. – Нико определено беше пред Макс, а той го избута от пистата. Това можеше да струва световната титла на Нико. Не може да се толерират такива неща на пистата.

„Това е грешка на Верстапен. Той кара твърде агресивно. В един момент трябва да го осъзнае.”

След финала Макс получи наказание от 5 секунди, което го лиши от третото място. Санкцията дойде заради напускане на трасето малко преди края, при което Макс получи предимство в битката си със Себастиан Фетел.

„Мисля, че стюардите правилно наказаха Верстапен – коментира Лауда. – Макс прави твърде често нарушения на правилата и трябва да бъде санкциониран. Доктор Хелмут Марко, който е съветник на пилотите на Red Bull, трябва да си поговори с него.

„Ако Верстапен не караше толкова агресивно, то той щеше да се развие много повече като пилот. Макс има невероятен талант, но унищожава всичко с такива глупави действия.

„Верстапен не осъзнава какво прави. Той си мисли, че прави всичко правилно, но не е така. Просто трябва да се успокои.”

Накрая Лауда допълни, че единственото, което постига така Макс е да ядосва все повече своите колеги, като в Мексико холандецът успя да вбеси Себастиан Фетел.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт