728 x 90

Бергер и Вилньов за шансовете на Розберг

    Два кръга преди края на сезона във Формула 1 Нико Розберг води с 19 точки пред съотборника си в Mercedes и настоящ световен шампион Люис Хамилтън. Британецът спечели последните два старта и стопи 14 точки от аванса на Нико, който обаче продължава да контролира хода на шампионата. Ако Розберг спечели в Бразилия на 13 ноември,

    Два кръга преди края на сезона във Формула 1 Нико Розберг води с 19 точки пред съотборника си в Mercedes и настоящ световен шампион Люис Хамилтън.

    Британецът спечели последните два старта и стопи 14 точки от аванса на Нико, който обаче продължава да контролира хода на шампионата.

    Ако Розберг спечели в Бразилия на 13 ноември, той ще реши битката за титлата в своя полза, без значение какво ще направи Люис в Сао Пауло.

    Две от звездите от близкото минало във Формула 1 Герхард Бергер и Жак Вилньов са готови да дадат съвет на Нико как да се пребори за титлата.

    Бергер е на мнение, че германецът трябва да рискува още в Бразилия и да атакува победата.

    „Според мен, Нико не искаше да рискува в Мексико, за да избегне неприятности на трасето, където и този път имаше доста инциденти – коментира австриецът. – Но сега титлата може да се реши ако той спечели в Бразилия. Ако аз бях на мястото на Нико, щях да се опитам да приключа всичко в Бразилия.

    „Розберг трябва да е по-агресивен в битката с Люис, който определено има какво да губи.”

    Световният шампион във Формула 1 Жак Вилньов е съгласен с мнението на Бергер.

    „Нико трябва да направи всичко възможно, за да спечели квалификацията и след това да вземе старта – обясни канадецът. – Люис все още няма победа в Бразилия, така че Розберг трябва да използва тази статистика в своя полза, все пак той спечели това състезание в последните две години.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт