728 x 90

Матешиц: Не сме мислили да напускаме Формула 1

    Собственикът на Red Bull Дитрих Матешиц обяви, че компанията му в нито един момент не е обмисляла сериозно възможността да напусне Формула 1, въпреки че доктор Хелмут Марко и Кристиан Хорнър упорито спекулираха с това през 2014 година, когато бившите световни шампиони имаха сериозни проблеми с турбо моторите на Renault. Сапунената опера с постоянния хленч

    Собственикът на Red Bull Дитрих Матешиц обяви, че компанията му в нито един момент не е обмисляла сериозно възможността да напусне Формула 1, въпреки че доктор Хелмут Марко и Кристиан Хорнър упорито спекулираха с това през 2014 година, когато бившите световни шампиони имаха сериозни проблеми с турбо моторите на Renault.

    Сапунената опера с постоянния хленч на доктор Марко, Хорнър и 4-кратния световен шампион Себастиан Фетел ще точи цял сезон през 2014, въпреки че другият пилот на тима Дениъл Рикардо взе три победи през сезона.

    Оплакванията на тримата дотолкова дотегнаха на медиите и феновете, че босът на Формула 1 Бърни Екълстоун публично ги предупреди, че така вредят на имиджа на спорта. Последва кратко затишие, след което оплакванията бяха подновени през 2015 година.

    След това доктор Марко и Хорнър свършиха може би най-голямата глупост в историята на Red Bull. Доктор Марко обяви, че Red Bull иска да се откаже от моторите на Renault и тръгна да преговаря с Ferrari, Mercedes и Honda и като получи отвсякъде откази се върна при френската компания, но вече с нова цена на моторите за този сезон. Все пак ситуацията беше спасена от часовникарската компания TAG Heuer, която плати моторите Renault да носят нейното име тази година.

    Сега Матешиц обясни, че заплахите на доктор Марко, че Red Bull ще напусне Формула 1, ако не си намери силен двигател, са били въздух под налягане.

    „Наистина, никога не сме мислили за това – обясни Матешиц в интервю пред испанския вестник Marca. – На теория имаше обстоятелства, които биха ни насочили в тази посока, особено ако не бяхме успели изобщо да си намерим доставчик на двигатели. Но това беше само теоретичен казус.”

    В последните 12 месеца с подобряването на двигателите на Renault представянето на тима също се подобри сериозно и този сезон Рикардо и Макс Верстапен вече имат по една победа.

    С оглед на новите правила, които ще влязат в сила за следващия сезон, очаква се, че догодина Red Bull ще е най-сериозният съперник на Mercedes за титлата.

    Матешиц допълни, че е изключително доволен от представянето на Макс Верстапен, който влезе в тима през май и дори го сравни с легендата Айртон Сена.

    „Ако говорим за таланта му, за силната му психика и за смелостта в състезанията, да, бих го сравнил със Сена – обясни Матешиц. – Но той трябва да запази тази скорост, тези умения и дори да стане още по-силен в следващите няколко години. Никой не знае какво ще стане, но ние вярваме в потенциала на Макс.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт