728 x 90

Магнусен сменя Гутиерес в Haas

    Пилотът на Renault Кевин Магнусен се е разбрал с Haas и догодина ще кара на мястото на Естебан Гутиерес в американския отбор. Новината все още не е официално потвърдена от нито една от страните по сделката. Датчанинът се върна във Формула 1 за сезон 2016 с тима на Renault, като тимът наследи 1-годишния му договор

    Пилотът на Renault Кевин Магнусен се е разбрал с Haas и догодина ще кара на мястото на Естебан Гутиерес в американския отбор. Новината все още не е официално потвърдена от нито една от страните по сделката.

    Датчанинът се върна във Формула 1 за сезон 2016 с тима на Renault, като тимът наследи 1-годишния му договор за тази година, подписан от предишния собственик на Lotus Жерар Лопес.

    Преди броени дни стана ясно, че Кевин е получил оферта от Haas за две години, а датчанинът е помолил за малко време, за да я обмисли.

    Ромен Грожан остава в Haas, а Гутиерес ще си търси нов отбор.

    Кевин беше титуляр в McLaren през 2014 година, но трябваше да отстъпи на позицията резервен пилот, след като за 2015 тимът взе Фернандо Алонсо и реши да остави Дженсън Бътън в другата кола.

    От Renault обявиха, че ще забавят избора си на нови пилоти за 2017, но вече потвърдиха идването на Нико Хюлкенберг от Force India, а най-вероятно Джолиън Палмър също няма да запази мястото си.

    Два кръга преди края на сезона Кевин е 16-и в класирането с 7 точки, а Палмър е 17-и с една.

    Сезон 2016 върви много трудно за Renault, тъй като французите купиха много късно тима на Lotus в края на 2015 и на практика нямаха време да направят нов автомобил, а само модернизираха този на отбора на Лопес, който от своя страна не беше развиван от 2014, тъй като предишният собственик беше в перманентна финансова криза.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт