728 x 90

Williams и Martini почитат Фелипе Маса

Williams и Martini почитат Фелипе Маса

Бразилският ветеран на Williams Фелипе Маса ще кара за последен път пред родна публика в Сао Пауло този уикенд. В края на сезона Маса напуска Формула 1, а Williams и основният спонсор на тима Martini намериха оригинален начин, за да почетат пилота. Този уикенд колата на Фелипе – FW38 ще изглежда малко по-различно: на мястото

Бразилският ветеран на Williams Фелипе Маса ще кара за последен път пред родна публика в Сао Пауло този уикенд. В края на сезона Маса напуска Формула 1, а Williams и основният спонсор на тима Martini намериха оригинален начин, за да почетат пилота.

Този уикенд колата на Фелипе – FW38 ще изглежда малко по-различно: на мястото на надписа Martini на капака на двигателя се появи фамилията на бразилеца, а на задното крило – Obrigado или Благодаря на португалски.

Маса, който кара за Williams от 2014 година призна, че е трогнат от жеста.

„Винаги съм казвал, че нашите автомобили са най-красивите, но сега всичко изглежда доста по-различно – обясни бразилецът. – Не знам друг спонсор да е правил нещо подобно за някой от своите пилоти. За мен това е голяма чест и съм много развълнуван.”

Последното състезание на Маса във Формула 1 ще е по-късно този месец в Абу Даби, което ще е и неговият старт №250 в световния шампионат.

Всъщност, историята помни подобни решения – West заместваше своя надпис с малките имена на Мика Хакинен и Дейвид Култард в състезанията, където рекламата на цигари беше забранена.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт