728 x 90

Хамилтън стартира пръв в Бразилия

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще стартира пръв в Гран при на Бразилия, предпоследен кръг от шампионата на планетата. Британецът взе своя полпозишън №60 в изключително подходящ момент, ако Люис спечели днес, ще запази шансовете си за титлата и за финала на сезона в Абу Даби, но ако победи съотборникът му в Mercedes

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън ще стартира пръв в Гран при на Бразилия, предпоследен кръг от шампионата на планетата. Британецът взе своя полпозишън №60 в изключително подходящ момент, ако Люис спечели днес, ще запази шансовете си за титлата и за финала на сезона в Абу Даби, но ако победи съотборникът му в Mercedes Нико Розберг, битката за титлата приключва днес.

    След 19 състезания Нико води с 19 точки аванс и единствената надежда на Люис е победа плюс някакви проблеми за Розберг, които да го оставят извън челото на колоната.

    Люис взе квалификацията с време 1.10,736 минути, а Розберг остана втори на 0,102 секунди. Двамата пилоти на Mercedes имаха средно по половин секунда на обиколка аванс пред преследвачите си, сред които най-добре се справи Кими Райконен с Ferrari, който завърши трети. Зад него се наредиха Макс Верстапен (Red Bull), Себастиан Фетел (Ferrari) и другият пилот на Red Bull Дениъл Рикардо, като четиримата се събраха в скромните 0,136 секунди.

    „Досега винаги съм имал проблеми в Бразилия и съм доволен, че спечелих квалификацията – заяви Хамилтън. – Единственият вариант за мен е да продължавам да побеждавам и смятам да го направя, тъй като съм най-добрият на пистата.”

    „Квалификацията беше доста вълнуваща – допълни Розберг. – Люис беше със съвсем малко по-бърз от мен в края на обиколката. Не винаги първото място на старта ти гарантира победата, така че съм оптимист за утре.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт