728 x 90

Люис спечели в Бразилия, титлата ще се решава на финала

Световният шампион Люис Хамилтън спечели Гран при на Бразилия, предпоследен кръг от шампионата във Формула 1 и отложи решителната битка за титлата за последната надпревара за годината в Абу Даби. Британската звезда на Mercedes се справи отлично с трудните атмосферни условия, силният дъжд, ниските температури, лошата видимост и двете спирания на състезанието и не допусна

Световният шампион Люис Хамилтън спечели Гран при на Бразилия, предпоследен кръг от шампионата във Формула 1 и отложи решителната битка за титлата за последната надпревара за годината в Абу Даби. Британската звезда на Mercedes се справи отлично с трудните атмосферни условия, силният дъжд, ниските температури, лошата видимост и двете спирания на състезанието и не допусна нито една грешка от старта до финала.

Втори остана съотборникът му Нико Розберг, който загуби още 7 точки от аванса си и в Абу Даби ще се бори за титлата с 12 точки преднина и след три поредни победи на Хамилтън в последните три старта. Нико не атакува нито веднъж Хамилтън, а при единия рестарт дори загуби второто място след силна атака на Макс Верстапен с Red Bull, но след това успя да си върне позицията.

Точно холандецът беше голямата звезда на преминалото под постоянен дъжд състезание в Сао Пауло. Макс направи няколко невероятни изпреварвания, спаси се от удар, след като колата му се завъртя с почти 300 км/ч, а в последните обиколки изправи публиката на крака, тъй като при последния рестарт беше 16-и, поде серия атаки и в предпоследната обиколка вече беше 3-и, което му осигури и място на подиума.

С двете прекъсвания и постоянното излизане на колата на сигурността на пистата заради няколко зрелищни катастрофи, състезанието се проточи над 3 часа, което накара огромна част от зрителите на пистата „Интерлагос” да освиркват колоната, всеки път, когато пилотите караха на жълти флагове.

„Искам да благодаря на феновете, които имаха търпение под дъжда, да изгледат състезанието до края – заяви след финала Хамилтън. – Не допуснахме нито една грешка, при нас нямаше завъртания, нямаше драма. С изненада научих колко много пилоти са се въртели зад нас. Ние пишем история, щастлив съм от тази победа и продължаваме с битката в последното състезание.”

 

Класиране в Гран при на Бразилия:

1. Люис Хамилтън, Mercedes 3:01.01,335 ч.

2. Нико Розберг, Mercedes    +11,455 сек

3. Макс Верстапен, Red Bull  +21,481 сек

4. Серхио Перес, Force India +25,346 сек

5. Себастиан Фетел, Ferrari   +26,334 сек

6. Карлос Сайнц, Toro Rosso         +29,160 сек

7. Нико Хюлкенберг, Force India    +29,827 сек

8. Дениъл Рикардо, Red Bull +30,486 сек

9. Фелипе Наср, Sauber         +42,620 сек

10. Фернандо Алонсо, McLaren      +44,432 сек и др.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт