728 x 90

Формула 1 се размина с "24 часа на Льо Ман"

Формула 1 се размина с "24 часа на Льо Ман"

Календарът за сезон 2017 във Формула 1, одобрен от Световния съвет на ФИА, предвижда нова за състезанието в Баку и така то няма да съвпадне с „24 часа на Льо Ман”. Тази година Баку дебютира във Формула 1 като домакин на Гран при на Европа, но състезателният уикенд по улиците на града съвпадна с 84-ото

Календарът за сезон 2017 във Формула 1, одобрен от Световния съвет на ФИА, предвижда нова за състезанието в Баку и така то няма да съвпадне с „24 часа на Льо Ман”.

Тази година Баку дебютира във Формула 1 като домакин на Гран при на Европа, но състезателният уикенд по улиците на града съвпадна с 84-ото издание на „24 часа на Льо Ман” – решение, от което имаше само недоволни.

В Азербайджан държаха това да не се повтори за 2017 година, но предпоследният вариант на календара предвиждаше състезанието в Баку отново да съвпадне със старта в Льо Ман – 17-18 юни. Сега обаче състезанието в Азебрайджан е преместено с една седмица по-късно.

Двата старта след Баку – състезанията в Австрия и Великобритания също минават с по една седмица назад. Така надпреварата на „Силвърстоун” съвпада със състезанието в Ню Йорк във Формула Е.

Германия отпадна окончателно от календара за догодина, а Сингапур и Малайзия си размениха местата. Освен това Мексико мина една седмица напред, а Унгария – една седмица по-късно.

 

Окончателният вариант на календара на Формула 1 за 2017 година

 

26 март      Австралия

9 април      Китай

16 април    Бахрейн

30 април    Русия

14 май        Испания

28 май        Монако

11 юни       Канада

25 юни       Азербайджан

9 юли                   Австрия

16 юли       Великобритания

30 юли       Унгария

27 август    Белгия

3 септември         Италия

17 септември       Сингапур

1 октомври Малайзия

8 октомври Япония

22 октомври        САЩ

29 октомври        Мексико

12 ноември          Бразилия

26 ноември          Абу Даби

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт