728 x 90

Розберг: Ще си почина, няма да продавам сладолед!

Розберг: Ще си почина, няма да продавам сладолед!

В събота вечер световният шампион във Формула 1 Нико Розберг изпълни последния си ангажимент като пилот на Mercedes и се яви на награждаването на ADAC, за да получи наградата за пилот на годината. Нико разкри също, че първо е казал на майка си за това, че смята да сложи край на кариерата си и я

В събота вечер световният шампион във Формула 1 Нико Розберг изпълни последния си ангажимент като пилот на Mercedes и се яви на награждаването на ADAC, за да получи наградата за пилот на годината.

Нико разкри също, че първо е казал на майка си за това, че смята да сложи край на кариерата си и я е помолил тя да го предаде на баща му Кеке Розберг, който е световен шампион във Формула 1 за 1982 година.

„Ако бях казал по-рано на баща ми, щеше да се наложи да говоря много с него и щях да закъснея за награждаването на ФИА във Виена и пресконференцията, на която обявих, че се оттеглям – призна Нико. – Затова избрах и по-лесния начин. Пратих й sms, в който написах: „Напускам Формула 1. Кажи на татко за това, но накратко”.

Майката на Нико – Зина, заедно с Кеке присъстваха на последното състезание за сезона в Абу Даби, като финландецът се появи за награждаването и призна, че е бил на гости на свой приятел в Дубай и е дошъл по-късно, тъй като не е искал да оказва допълнително напрежение върху Нико в решителната му битка за титлата.

Пет дни, след като взе титлата, Нико обяви, че напуска Формула 1, което се оказа изненада както за феновете, така и за шефовете му в Mercedes, които са научили за решението му малко по-рано през седмицата след състезанието в Абу Даби.

„Постигнах това, което исках във Формула 1 – допълни Нико. – Имам нужда от нови изпитания в живота. Сега смятам да си стоя известно време вкъщи и да безделнича. Нямам намерение да ставам продавач на сладолед.”

С последното изречение Нико напомни, че съпругата му Вивиан има сладоледен салон на испанския остров Ибиса, където двамата редовно ходят на почивка.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт