728 x 90

Force India си намери нов алкохолен спонсор

    Известната марка уиски Johnnie Walker ще е новият основен спонсор на Force India от началото на следващата година, а договорът е за няколко години, съобщиха източници от Формула 1. Johnnie Walker присъства в световния шампионат от 2005 година, когато алкохолната марка на концерна Diageo стана спонсор на McLaren. Интересното е, че тази година британският тим

    Известната марка уиски Johnnie Walker ще е новият основен спонсор на Force India от началото на следващата година, а договорът е за няколко години, съобщиха източници от Формула 1.

    Johnnie Walker присъства в световния шампионат от 2005 година, когато алкохолната марка на концерна Diageo стана спонсор на McLaren.

    Интересното е, че тази година британският тим и шотландското уиски удължиха договора си за още един сезон и догодина ще гледаме рекламите на Johnnie Walker както на болидите на McLaren, така и на тези на Force India. Но договорът с McLaren изтича в края на 2017, след като беше удължен в началото на 2016 година.

    Тимът на Вижай Малия постигна тази година най-големите си успехи във Формула 1 – пилоти на подиума плюс 4-о място в класирането на конструкторите.

    Най-вероятно спонсорската сделка на Diageo с Force India е свързана с изчистването на сметките между алкохолния гигант и Малия. В последните години Diageo успя да си осигури контролния пакет акции в алкохолния бизнес на Малия – United Spirits, който пък от 2014 рекламира водката Smirnoff на болидите на тима.

    Сега на мястото на логата на Smirnoff на колите на отбора идват тези на Johnnie Walker.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт