728 x 90

Волф предлага тест на Роси и Ожие

Шефът на световните шампиони във Формула 1 Mercedes Тото Волф иска да предложи тест с шампионския болид на Нико Розберг на две моторспорт легенди – Валентино Роси и Себастиен Ожие. Роси има 7 световни титли в MotoGP, пет от които поредни, а Ожие взе световната рали титла в четири поредни години, последната от които беше

Шефът на световните шампиони във Формула 1 Mercedes Тото Волф иска да предложи тест с шампионския болид на Нико Розберг на две моторспорт легенди – Валентино Роси и Себастиен Ожие.

Роси има 7 световни титли в MotoGP, пет от които поредни, а Ожие взе световната рали титла в четири поредни години, последната от които беше 2016.

През октомври тест с по-стар болид на Mercedes направи трикратният световен шампион в MotoGP Хорхе Лоренсо, който след това обясни, че е изключително много впечатлен от работата на спирачките и аеродинамичното притискане на колата към пистата в бързите завои на „Силвърстоун”.

„Знам, че Формула 1 не е само спорт, но и шоу – обясни Волф пред вестник La Gazzetta dello Sport. – Искам да преценя способностите на Валентино Роси и Себастиен Ожие зад волана на нашия автомобил от 2016 година. Идеята ни е да поканим и двамата на тест в рамките на един ден.”

Роси вече е участвал в тестове за Ferrari, като всеки път навърташе по над 100 обиколки на ден с болидите на Скудерията, като последният беше през 2010 година.

Ожие, който през новия сезон ще кара за M-Sport и Ford в световния рали шампионат все още не е тествал болид от Формула 1, но пък има опит в отделни GT състезания, Суперкупата Porsche и френската Формула 4.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт