728 x 90

Manor се оказа пред фалит

    Най-малкият отбор във Формула 1 Manor може и да не стигне до началото на следващия сезон в световния шампионат, като е напълно възможно да фалира, при това до броени дни. Още в края на миналия сезон се знаеше, че основният собственик на опашкаря Стивън Фицпатрик търси нови инвеститори, тъй като не може да се справя

    Най-малкият отбор във Формула 1 Manor може и да не стигне до началото на следващия сезон в световния шампионат, като е напълно възможно да фалира, при това до броени дни.

    Още в края на миналия сезон се знаеше, че основният собственик на опашкаря Стивън Фицпатрик търси нови инвеститори, тъй като не може да се справя сам с бюджета на Manor, но след това информацията, че той е намерил нови акционери така и не се потвърди.

    Най-сериозни бяха преговорите с група американски инвеститори, водени от промоутъра на Гран при на САЩ в Остин Таво Хелмунд, но те се провалиха и така и не се стигна до резултат. Преговорите с други потенциални купувачи също са се провалили, изтече информация от тима.

    Според няколко източници, ако Manor не успее да си намери нов собственик в близките дни, тимът веднага ще влезе в процедура по фалит и ще поиска защита от кредитори.

    Днес сутринта тв каналът Sky News съобщи, че компанията-шапка на Manor – Just Racing Services Limited, вече преговаря с FRP Advisory да поеме ролята на администратор в процедурата по фалит на отбора от Формула 1.

    FRP вече работи с тима, когато той се казваше Marussia и беше руска собственост, но в края на 2014 компанията фалира с дълг от 35 милиона лири.

    До самия край на сезона Manor заемаше 10-ото място в класирането при конструкторите, но в Гран при на Бразилия – предпоследния кръг за 2016, Sauber взе 2 точки с деветото място на Фелипе Наср пред родна публика и измести британците от десетата позиция. А тя е много важна, тъй като промоутърът на Формула 1 раздава пари от наградния фонд на първите 10 отбора в класирането при конструкторите, но не и на 11-я.

    В Бразилия Фицпатрик обясни, че загубеното 10-о място не е решаващо за бъдещето на тима, въпреки че така отборът ще получи много по-малко пари от ФОМ за 2017 година.

    Днес все още няма коментар от страна на Manor относно състоянието на отбора и информацията на Sky News.

    Преди Нова година се появиха слухове, че изгоненият от McLaren Рон Денис може да е новият собственик на Manor и така да се върне във Формула 1, но и тази информация не получи потвърждение.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт