728 x 90

Розберг: Исках Алонсо да дойде на мястото ми

Розберг: Исках Алонсо да дойде на мястото ми

Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг призна, че е искал на мястото му в Mercedes да дойде Фернандо Алонсо от McLaren. Германецът обяви, че напуска Формула 1 пет дни, след като спечели титлата, а след напрегнати преговори с Williams на мястото му дойде Валтери Ботас. Розберг направи това признание пред испанския вестник Marca, но

Световният шампион във Формула 1 Нико Розберг призна, че е искал на мястото му в Mercedes да дойде Фернандо Алонсо от McLaren. Германецът обяви, че напуска Формула 1 пет дни, след като спечели титлата, а след напрегнати преговори с Williams на мястото му дойде Валтери Ботас.

Розберг направи това признание пред испанския вестник Marca, но веднага уточни, че този трансфер е бил „невъзможен”.

„Тъй като вече съм само фен на Формула 1 и съм от другата страна, мога много лесно да отговоря на въпроса за моя наследник в Mercedes – обясни Розберг. – Всички искаха Алонсо, аз също. Щеше да е много интересно двамата да се съберат пак с Хамилтън. Щеше да има фойерверки.

„За феновете това щеше да е страхотна новина, но не и за тима. Това нямаше как да се получи. Мисля, че в Mercedes намериха страхотно решение с привличането на Ботас.

„Валтери е бърз и въпреки, че Хамилтън ще е много висока топка за него и ще му е трудно да го победи, аз вече доказах, че това е възможно.

„Според мен, Валтери ще спечели първата квалификация за годината в Австралия!”

Розберг разказа и за отношенията си с неизпълнителния директор на тима Ники Лауда и поясни, че двамата нямат проблеми помежду си, въпреки че легендарният австриец е много недоволен от решението му да напусне спорта.

„Дали в Mercedes са ядосани? Не, мисля, че те много ме уважават и уважават и решението ми – обясни Розберг. – С Лауда е малко по-сложно. Пред медиите той е ядосан, но когато си говорим двамата, всичко е нормално и спокойно.

„Той ми каза, че ми сваля шапка за решението ми. Винаги ме е подкрепял, както сега, така и през трите години, в които работихме заедно.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт