728 x 90

McLaren изгони и Йост Капито

McLaren изгони и Йост Капито

Слуховете за раздялата на главния изпълнителен директор на McLaren Йос Капито с тима вървят от няколко месеца, но едва сега информацията беше официално потвърдена. Капито беше последното голямо назначение на бившия шеф на тима Рон Денис, който още в началото на миналата година го убеди да напусне тима на Volkswagen в световния рали шампионат. Все

Слуховете за раздялата на главния изпълнителен директор на McLaren Йос Капито с тима вървят от няколко месеца, но едва сега информацията беше официално потвърдена.

Капито беше последното голямо назначение на бившия шеф на тима Рон Денис, който още в началото на миналата година го убеди да напусне тима на Volkswagen в световния рали шампионат. Все пак, Капито работи за VW до началото на септември, когато тимът спечели четвъртата си поредна световна титла при конструкторите и се появи като служител на McLaren за Гран при на Италия на „Монца”.

В McLaren Капито работи заедно с Ерик Булие и Джонатан Нийл, но постът му се оказа под въпрос, след като Рон Денис беше освободен, а на мястото му дойде Зак Браун.

Денис загуби битката с другите акционери за властта в тима и трябваше да напусне, а Браун обяви, че цялостната стратегия и развитие на тима ще бъдат преразгледани, като сега стана ясно, че Капито и тимът са се договорили за раздяла.

„За съжаление, не успяхме да стигнем до едно мнение с Йост по въпроса какво ще е необходимо, за да започне McLaren отново да побеждава”, се казва в изявлението на тима за освобождаването на Капито.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт