728 x 90

Фетел и Ferrari започнаха сезона с победа

Фетел и Ferrari започнаха сезона с победа

Себастиан Фетел спечели Гран при на Австралия в Мелбърн, първото състезание от новия сезон във Формула 1 и записа първата си победа от Сингапур 2015, която обаче ще се окаже много важна. Състезанието се разви изцяло в полза на стратегията, избрана от Ferrari – лидерът Люис Хамилтън спря по-рано за смяна на гуми – в

Себастиан Фетел спечели Гран при на Австралия в Мелбърн, първото състезание от новия сезон във Формула 1 и записа първата си победа от Сингапур 2015, която обаче ще се окаже много важна.

Състезанието се разви изцяло в полза на стратегията, избрана от Ferrari – лидерът Люис Хамилтън спря по-рано за смяна на гуми – в 17-ата обиколка, Фетел изкара още 5 на пистата и когато се върна на трасето с нови меки сликове, той беше пред Хамилтън, който се опитваше да изпревари Макс Верстапен.

От Mercedes заявиха, че се повикали Люис по-рано в бокса, тъй като гумите му са започнали сериозно да влошават сцеплението си, а през втората половина на състезанието бившият световен шампион се оплака от проблеми с двигателя, като обясни по радиото, че мощността се появява и изчезва.

Предсезонните тестове и квалификацията вчера подсказаха, че Ferrari е много близо до Mercedes, а днешното състезание го доказа. В началото Фетел се движеше много близо до темпото на Хамилтън, а по-добрата работа с гумите му осигури и лидерството, а оттам и победата в състезанието.

Трети завърши Валтери Ботас с Mercedes, следван от Кими Райконен с Ferrari, Макс Верстапен с Red Bull и Фелипе Маса с Williams.

Другият пилот на Red Bull Дениъл Рикардо отпадна в средата на състезанието заради повреда, а преди това австралиецът стартира от бокса 2 обиколки след колоната заради повреда.

13 от стартиралите 20 коли стигнаха до финала, като Маса беше последният пилот, когото Фетел не успя да затвори с една или повече обиколки.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт