728 x 90

Ще спечели ли Ferrari и в Китай?

    След силното начало на сезона във Формула 1 за Себастиан Фетел и Ferrari, предстоящото състезание в Китай ще даде отговор на въпроса дали италианският тим има сили да се бори с Mercedes или просто победата в Мелбърн е била приятен сюрприз. Бившият световен шампион Люис Хамилтън и Mercedes все още са фаворити на огромната част

    След силното начало на сезона във Формула 1 за Себастиан Фетел и Ferrari, предстоящото състезание в Китай ще даде отговор на въпроса дали италианският тим има сили да се бори с Mercedes или просто победата в Мелбърн е била приятен сюрприз.

    Бившият световен шампион Люис Хамилтън и Mercedes все още са фаворити на огромната част от специалистите в битката за титлата, а британецът е най-успешният пилот в историята на Гран при на Китай с четири победи в Шанхай.

    Но Фетел е начело в класирането, за първи път от 2013 година в подреждането води пилот, който не кара Mercedes, а през 2013 Себ взе четвъртата си поредна и последна титла с Red Bull.

    И с оглед на статистиката, който успее да се справи с Mercedes в китай, значи наистина е направил крачка напред, тъй като световните шампиони имат 4 победи в Шанхай в последните 5 години.

    „С оглед на смяната на правилата и промените в колите, предишните успехи вече нямат значение – обясни шефът на Mercedes Тото Волф. – В Австралия получихме някои важни уроци, сега сме готови за вълнуваща битка в Китай.”

    От 2004 година насам Ferrari не са започвали сезона с две поредни победи, а този сезон беше последният от доминацията на Михаел Шумахер, като италианският тим взе 15 победи в 18 състезания.

    „Трябва да напредваме стъпка по стъпка – обясни Фетел, който донесе на тима първа победа от Сингапур 2015. – Страхотно е, че разполагаме със силен автомобил, но това е едва началото, тъй като предстои сериозно развитие на новите коли.”

    Все още е трудно да се каже дали в Китай ще има изпреварвания, тъй като в Мелбърн те почти напълно липсваха. Все пак миналата година в Шанхай пилотите направиха 128 изпреварвания, най-много за целия сезон, така че в това отношението положението не би трябвало да е толкова зле.

    Дали обаче Ferrari ще успее да продължи с победната си серия е въпрос, който какъвто и отговор да получи, ще означава, че началото на сезона във Формула 1 ще стане още по-интересно.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт