728 x 90

От autosport.bg: Роберт Кубица тества болид от GP3

    Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица направи тест на болид от GP3 сериите на пистата „Франчиакорта“ в Италия. Победителят от Гран при на Канада 2008 навъртя над 70 обиколки, което е сериозно постижение, като се има предвид, че полякът не е сядал зад волана на едноместен болид от шест години. „Отново се намирам в

    Бившият пилот от Формула 1 Роберт Кубица направи тест на болид от GP3 сериите на пистата „Франчиакорта“ в Италия.

    Победителят от Гран при на Канада 2008 навъртя над 70 обиколки, което е сериозно постижение, като се има предвид, че полякът не е сядал зад волана на едноместен болид от шест години.

    „Отново се намирам в свои води, води, в които плувам от дълги години – коментира Кубица. – Чувството е невероятно. Бях изненадан, че след толкова много време ще си припомня усета да карам такъв автомобил.

    „От гледна точка на физическите натоварвания, винаги може да е по-добре, но мисля, че съм постигнал добро ниво. Условията на пистата бяха трудни, а освен това колите от GP3 нямат серво на волана и това беше още една трудност. Но съм доволен, че получих този шанс.“

    За последно Кубица скара едноместен болид през 2011 в предсезонните тестове от Формула 1 във Валенсия, броени дни преди инцидента му на италианско рали.

    Цялата новина може да прочетете тук.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт