728 x 90

Състезанието до Ню Йорк се възражда

Състезанието до Ню Йорк се възражда

Идването на новите собственици на Формула 1 Liberty Media може да означава, че идеята за старт в Ню Йорк или близо до града най-вероятно ще бъде съживена. През 2012 година се появи план за състезание на улично трасе близо до Ню Йорк, което трябваше да се проведе през 2013. Но проектът се провали по различни

Идването на новите собственици на Формула 1 Liberty Media може да означава, че идеята за старт в Ню Йорк или близо до града най-вероятно ще бъде съживена.

През 2012 година се появи план за състезание на улично трасе близо до Ню Йорк, което трябваше да се проведе през 2013. Но проектът се провали по различни причини, включително и финансови. Сега обаче тази надпревара, за фон, на която ще служи Манхатън, може да се появи в календара за 2019 година.

Информацията е на германското списание auto motor und sport, според което шефовете на Формула 1 Чейс Кери и Рос Браун обсъждат провеждането на нощна надпревара в Ню Джързи. Според непотвърдена информация преговорите с местния организатор са сериозно напреднали, така че 2019 се очертава като реалистична цел. Дори се смята, че надпреварата може да е готова и за 2018, но календарът за догодина на практика е препълнен.

Дизайнер на трасето в Уихокън, Ню Джързи е Херман Тилке, а надпреварата ще минава по брега на река Хъдсън, точно срещу Манхатън.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт