728 x 90

Алонсо: Изведнъж станах популярен в Щатите

Алонсо: Изведнъж станах популярен в Щатите

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо призна, че е останал „шокиран” от това как за броени дни е станал един от най-популярните пилоти в Щатите. Испанецът и McLaren обявиха, че той ще стартира в „500 мили на Индианаполис” в края на май, вместо в Гран при на Монако. „На летищата в Индианаполис и

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо призна, че е останал „шокиран” от това как за броени дни е станал един от най-популярните пилоти в Щатите. Испанецът и McLaren обявиха, че той ще стартира в „500 мили на Индианаполис” в края на май, вместо в Гран при на Монако.

„На летищата в Индианаполис и в Чикаго всички ме спираха, за да ме поздравят, да ми пожелаят късмет за „Инди 500”, почувствах се така сякаш съм си в Испания – обясни Алонсо. – Това е голяма промяна за мен.

„Ефектът от това е доста по-голям отколкото очаквахме, самото състезание най-вероятно ще постави нови рекорди в тв рейтингите. Хората в Щатите вече започнаха да ме разпознават.

„Преди, когато ходех в Америка винаги съм бил много спокоен, ходих там на почивка, защото никой не ме познаваше, но сега вече не е така, поне на летищата.”

Миналата неделя Фернандо беше сред зрителите на състезанието от IndyCar на „Барбър Моторспортс парк” и призна, че има много да учи преди дебюта си на овала в Индианаполис.

Испанецът вече беше в базата на Andretti Autosport за да му вземат мерки за седалката, като тренира и на симулатора за състезанието.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт