728 x 90

Хамилтън: Фетел се опозори като ме удари

    Претендентите за световната титла Люис Хамилтън и Себастиан Фетел станаха автори на два от най-странните инциденти в Гран при на Азербайджан по улиците на Баку. След двата удара между тях и последвалите събития Хамилтън и Фетел загубиха първите две места в класирането и финишираха на 4-о и 5-о място, като германецът успя да мине пред

    Претендентите за световната титла Люис Хамилтън и Себастиан Фетел станаха автори на два от най-странните инциденти в Гран при на Азербайджан по улиците на Баку. След двата удара между тях и последвалите събития Хамилтън и Фетел загубиха първите две места в класирането и финишираха на 4-о и 5-о място, като германецът успя да мине пред съперника си.

    Странните случки стартираха зад втората кола на сигурността, когато на излизането от завой №15 Фетел удари отзад Хамилтън, който беше водач на колоната и беше намалил веднага след излизането от завоя. Двамата започнаха да ръкомахат, а Фетел се изравни с Люис, след което умишлено сви към него и колите им се удариха.

    По-късно стюардите наказаха Фетел с 10 секунди престой в бокса за „опасно пилотиране”, а Хамилтън също изостана, тъй като му се наложи да спира още веднъж в бокса заради недобре поставена яка на кокпита му, което го затрудняваше на пистата и той трябваше да я придържа с една ръка на правите.

    „Постъпката на Фетел е прецедент – заяви след финала Хамилтън. – Прецедент, както за Формула 1, така и за децата, които ни гледат и ни копират. Днес те видяха поведението на един 4-кратен световен шампион. Надявам се, че това няма да се пренесе и в по-ниските категории, там, където карат тези деца.”

    Хамилтън отрече, че умишлено е карал бавно на излизането от завой №15 и не е правил „тест на спирачките” на Фетел.

    „Всеки път преди рестарт намалявах на това място – обясни британецът. – Себ явно спеше на волана и ме удари отзад. За мен това не беше проблем.

    „Но след това Фетел се изравни и ме удари и на практика се измъкна без наказание, защото завърши 4-и на финала, мисля, че това е позор. Себ се опозори с поведението си в Баку.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт