728 x 90

Двойна победа със заповеди от бокса за Ferrari

Двойна победа със заповеди от бокса за Ferrari

Ferrari взе втората си двойна победа от Гран при на Монако насам в Унгария, като Себастиан Фетел и Кими Райконен стартираха от първа редица и водиха колоната до финала. На пръв поглед спокойното състезание обаче беше изпълнено с напрежение, тъй като Фетел, за когото това беше 4-а победи този сезон, кара с проблем във волана

Ferrari взе втората си двойна победа от Гран при на Монако насам в Унгария, като Себастиан Фетел и Кими Райконен стартираха от първа редица и водиха колоната до финала. На пръв поглед спокойното състезание обаче беше изпълнено с напрежение, тъй като Фетел, за когото това беше 4-а победи този сезон, кара с проблем във волана от старта и това се отрази на темпото му. На няколко пъти Райконен настига Фетел, но нито веднъж от бокса на Скудерията не разрешиха на финландеца да атакува претендента на тима за световната титла. В крайна сметка двамата удържаха първите две места и след финала авансът на Фетел в битката за титлата срещу Люис Хамилтън отскочи от 1 на 14 точки.

Хамилтън и съотборникът му в Mercedes Валтери Ботас финишираха трети и четвърти, като в първата половина на надпреварата темпото им със супер меките сликове отстъпваше на това на Ferrari. Но при смяната им с меките гуми, двамата пилоти на Mercedes отново се върнаха в битката за победата. Ботас се движеше трети, след като успя да се възползва от забавянето на Хамилтън на старта, който беше за кратко изпреварен и от двете коли на Red Bull. Но в 43 обиколка от бокса помолиха Ботас да пусне Хамилтън напред, за да може той да притисне по-сериозно Райконен и да се търси атака срещу Фетел, чието темпо сериозно спадаше. Ботас се подчини и беше уверен по радиото, че ако Люис не успее, то той ще му върне третото място.

В крайна сметка стана точно това – Хамилтън също не успя да притисне Райконен и в последния завой на последната обиколка пусна Ботас пред себе си, като таза взе с 3 точки по-малко. След финала Хамилтън заяви, че се надява да не загуби битката за титлата точно с тези точки, които върна на финландеца.

Макс Верстапен завърши пети, въпреки че се опита да унищожи собственото си състезание и това на съотборника си Дениъл Рикардо. Макс закъсня на старта, после се опита да си върне позицията срещу Рикардо, но в завой №2 спря много късно, колелата му блокираха и холандецът удари Рикардо, повреди колата му и спука едната му гума, което го извади от състезанието. Стюардите наказаха Макс с 10 секунди в бокса, а с това закъснение той изпадна от сметките за Топ 3.

Топ 6 допълни Фернандо Алонсо, който записа най-силното състезание на McLaren този сезон, като точки взе и съотборникът му Щофел Вандоорн. Двамата стартираха от четвърта редица и се справиха отлично на по-бавното унгарско трасе, което щади повече моторите в сравнение с бързите писти, които предстоят след края на лятната пауза, която започва днес.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт