728 x 90

Хамилтън: Ние сме загубили повече точки от Ferrari

    Британската звезда на Mercedes Люис Хамилтън изостава на 14 точки от лидера в класирането във Формула 1 Себастиан Фетел (Ferrari) след Гран при на Унгария – последното състезание преди лятната пауза. Хамилтън и Фетел имат по 4 победи от началото на сезона, но Люис беше сполетян и от допълнителни проблеми – незакрепена яка на кокпита

    Британската звезда на Mercedes Люис Хамилтън изостава на 14 точки от лидера в класирането във Формула 1 Себастиан Фетел (Ferrari) след Гран при на Унгария – последното състезание преди лятната пауза. Хамилтън и Фетел имат по 4 победи от началото на сезона, но Люис беше сполетян и от допълнителни проблеми – незакрепена яка на кокпита в Баку го прати в бокса и го лиши от победата, а в Австрия загуби много позиции с наказание заради сменена скоростна кутия. Отделно от това темпото на Mercedes отстъпваше на това на Ferrari в Русия, Монако и Унгария.

    „През първата половина на сезона сме загубили повече точки в сравнение с Ferrari – обясни Хамилтън, който върна третото място на съотборника си Валтери Ботас в последния завой на състезанието в Унгария. – Надявам се, че това ще се промени.

    „Факт е, че в квалификацията в Унгария бяхме по-бавни, но не знам дали тази тенденция ще се запази. За щастие следващият ни старт е на „Спа”, където се надявам, че резултатите ще са като на „Силвърстоун”, където взехме двойна победа за Mercedes.”

    Хамилтън призна, че лятната пауза идва в идеален момент за него и колегите му в тима, тъй като битката с Ferrari и Себастиан Фетел за титлата този сезон се е оказала „изтощителна”.

    „За всички в тима е много трудно, физически, психически, емоционално – обясни трикратният световен шампион. – Мога да кажа за себе си – сезонът досега върви много трудно за мен. Но вярвам, че имаме способности, за да вземем титлата в края на годината. За да стане това, всеки един от нас трябва да даде 100 процента от способностите си.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт