728 x 90

Семейство Строл купува Force India?

Семейство Строл купува Force India?

Лятната пауза във Формула 1 е изключително подходящо време за всякакви слухове и спекулации, но историята на световния шампионат учи, че понякога и най-щурите от тях може да се окажат истина. И тъй като това лято новините около трансферния пазар на пилотите за догодина не са много, а и няма кой знае какви изненади, то

Лятната пауза във Формула 1 е изключително подходящо време за всякакви слухове и спекулации, но историята на световния шампионат учи, че понякога и най-щурите от тях може да се окажат истина.

И тъй като това лято новините около трансферния пазар на пилотите за догодина не са много, а и няма кой знае какви изненади, то дойде време да се обсъжда съдбата на отделни тимове. Като Force India.

Настоящите собственици на тима, сред които изпъква Вижай Малия, си имат сериозни проблеми с правосъдието в родната им Индия и според мнозина анализатори е въпрос на време всички те да се озоват в затвора.

Освен това, юридическите проблеми на Малия, както и цялата негативна история около бизнеса му, не се отразяват добре на новия имидж на Формула 1, който искат да изградят от Liberty Media, така че американците най-вероятно също ще участват в търсенето на нов собственик на тима. Всъщност, от месеци се знае, че Force India е за продажба, но досега кандидат-купувачите предпочитаха да чакат, за да се задълбочат проблемите на Малия, а оттам да падне и цената на отбора.

Сега като кандидат №1 се сочи канадският милиардер Лорънс Строл, чийто син Ланс дебютира този сезон за Williams. Според непотвърдена информация, Строл-старши е финансирал сезона на британския тим с 80 милиона долара.

Смята се, че за същата сума или дори по-малко пари Строл ще може да притежава собствен отбор и Ланс да е №1 в него.

Малия обикновено осигурява между 20 и 30 милиона долара на сезон за Force India, останалото идва от наградните фондове на ФОМ и спонсори. Но за да работи тази схема тимът трябва да се представя добре и да е в челото на класирането. Нещо, което е факт в последните години, като Force India се бори с Williams и през 2016 години измести тима на сър Франк от 4-ото място при конструкторите. Този сезон отборът също има огромен шанс да завърши на 4-о в края на годината.

Схемата за осигуряването на нов собственик на Force India изглежда твърде сложна и ненадеждна, но както стана дума, в световния шампионат рядко има невъзможни неща.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт