728 x 90

Фетел е фаворитът на доктор Марко за титлата

Фетел е фаворитът на доктор Марко за титлата

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко, който на практика ръководи двата тима на Дитрих Матешиц във Формула 1, прогнозира, че бившият пилот на тима Себастиан Фетел ще е по-силен през втората половина на сезона и ще спечели битката за титлата срещу пилотите на Mercedes Люис Хамилтън и Валтери Ботас. Фетел и Хамилтън имат

Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко, който на практика ръководи двата тима на Дитрих Матешиц във Формула 1, прогнозира, че бившият пилот на тима Себастиан Фетел ще е по-силен през втората половина на сезона и ще спечели битката за титлата срещу пилотите на Mercedes Люис Хамилтън и Валтери Ботас.

Фетел и Хамилтън имат по 4 победи в първите 11 състезания, а Себ е с 14 точки аванс, като разликата се равнява на повечето точки, които спечели от двете победи, отстъпени му от другия пилот на Скудерията Кими Райконен в Монако и Унгария. Ако не бяха те, а Фетел беше завършил втори и в двете състезания, двамата с Хамилтън щяха да са с равни точки.

Фетел има 4 световни титли във Формула 1, всичките спечелени с Red Bull и много анализатори са на мнение, че успехите на германеца станаха възможни основно заради качествата на създадените от Ейдриън Нюи изключителни автомобили.

„Вярвам, че Фетел ще вземе титлата – прогнозира доктор Марко. – Той е много силен психически, а и Ferrari много подобриха представянето си.

„Като изключим „Силвърстоун”, Ferrari разполагаше с най-силната кола през първата половина на сезона и заради обстоятелства тимът не успя да вземе максимума, на който беше способен.

„Познавам много добре Себ и знам, че след лятната пауза той ще се върне много по-силен на пистата.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт