728 x 90

Porsche купува тима на Red Bull във Формула 1?

    Според последните слухове, Porsche планира да се завърне във Формула 1, но не като доставчик на двигатели, а със собствен тим. Предположенията са, че германската компания, която вече обяви, че напуска световния шампионат за издръжливост и Льо Ман, ще купи тима на Red Bull. Това трябва да се случи преди началото на сезон 2021, когато

    Според последните слухове, Porsche планира да се завърне във Формула 1, но не като доставчик на двигатели, а със собствен тим. Предположенията са, че германската компания, която вече обяви, че напуска световния шампионат за издръжливост и Льо Ман, ще купи тима на Red Bull.

    Това трябва да се случи преди началото на сезон 2021, когато ще влязат в сила новите правила за двигателите във Формула 1 и Porsche ще може да дебютира и със свой, по-евтин мотор в сравнение с тези, които сега се използват в световния шампионат.

    Все още обаче никой не е потвърдил или отрекъл тази информация. В същото време се появяват все повече информации, че маркетинг стратегията на Red Bull във Формула 1 вече се е изчерпала и компанията на Дитрих Матешиц няма нужда да плаща бюджета на два отбора, за да участва в световния шампионат. Най-вероятно обаче Red Bull ще остане като спонсор във Формула 1, ако продаде тима си на Porsche.

    Според слуховете Кристиан Хорнър ще остане начело тима, като все още не се знае дали това ще важи и за гуруто на дизайна в съвременната Формула 1 Ейдриън Нюи.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт