728 x 90

Фетел не се извинил на Верстапен за удара

    В неделя феновете на Формула 1 станаха свидетели на една от малкото катастрофи в последно време с участието на Макс Верстапен, за която той не носи вина и холандецът не пропуска да напомни това всеки ден. На старта на Гран при на Сингапур състезателен инцидент, началото, на който даде тръгналият от полпозишън Себастиан Фетел извади

    В неделя феновете на Формула 1 станаха свидетели на една от малкото катастрофи в последно време с участието на Макс Верстапен, за която той не носи вина и холандецът не пропуска да напомни това всеки ден.

    На старта на Гран при на Сингапур състезателен инцидент, началото, на който даде тръгналият от полпозишън Себастиан Фетел извади от надпреварата него, другият пилот на Ferrari Кими Райконен и Верстапен. Мненията за катастрофата са много и различни, но фактът е, че след това отпадане Фетел е вече на 28 точки от водача в класирането Люис Хамилтън, а до края на сезона остават шест състезания.

    Верстапен беше категоричен, че вината за инцидента носи Фетел, който се забави на старта и тръгна да го затваря в спринта към първия завой, а от Ferrari обвиниха холандеца за инцидента.

    Сега става ясно, че Макс очаква извинение от Фетел, но все още не го е получил.

    „Себ не си е признал, че направи грешка и няма извинение от негова страна за инцидента в Сингапур – оплака се Верстапен. – Той каза нещо като: „Да, ситуацията на старта можеше да се развие по-различно” и т.н. Но станалото станало.”

    И пилотът на Red Bull отново повтори тезата си от неделя, че като лидер в класирането Фетел не би трябвало да поема толкова големи рискове на старта на състезанието при условие, че се бори за световната титла.

    „Себ се бори за титлата, защо трябваше да рискува толкова много на старта, като се има предвид, че Хамилтън тръгва едва пети – запита Макс. – Ако Хамилтън тръгваше до него на старта, щях да разбера подобно поведение. Не мога да схвана какъв беше мотивът на Фетел за агресивната му защита на старта.”

    Стюардите на Гран при на Сингапур обявиха катастрофата за състезателен инцидент и не посочиха пилот, който да носи основната вина за нея.

    Бащата на Макс – Йос Верстапен обаче е на мнение, че Фетел трябва да бъде наказан за инцидента.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт