728 x 90

Райконен: Не е сигурно, че ще изостанем в следващите стартове

    Ferrari понесе тежък удар по шампионските си амбиции в Гран при на Сингапур в неделя, след като двамата пилоти на тима отпаднаха броени секунди след старта на състезанието и далеч преди края на първата обиколка. Така шест състезания преди началото на сезона Себастиан Фетел изостава на 28 точки от Люис Хамилтън, а Скудерията е вече

    Ferrari понесе тежък удар по шампионските си амбиции в Гран при на Сингапур в неделя, след като двамата пилоти на тима отпаднаха броени секунди след старта на състезанието и далеч преди края на първата обиколка.

    Така шест състезания преди началото на сезона Себастиан Фетел изостава на 28 точки от Люис Хамилтън, а Скудерията е вече на над 100 точки зад Mercedes в битката за титлата при конструкторите.

    Много анализатори са на мнение, че уличното трасе в Сингапур е било най-добрата възможност за двойна победа на италианците преди края на битката и смятат, че на следващите писти Mercedes и Хамилтън ще имат предимство.

    Последният световен шампион на Ferrari Кими Райконен обаче не е съгласен с това твърдение.

    „Ако медиите са на мнение, че следващите стартове ще са много тежки за нас, ние в тима не мисли така – обясни Райконен. – За нас това е още един старт, уикенд, в който даваме всичко, което можем, за да спечелим. Битката продължава, не сме се отказали.”

    Другият пилот на Скудерията Себастиан Фетел също демонстрира оптимизъм въпреки изоставането, което натрупа в Сингапур.

    „Жалко, че в Сингапур не успяхме да покажем темпото ни на мокрото трасе – обясни 4-кратният световен шампион. – Но сега идват други състезания и съм сигурен, че ще имаме още възможности за победа.”

    Според Люис Хамилтън обаче, само в Бразилия и Мексико и може би в Малайзия Ferrari може да е сериозна заплаха за Mercedes.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт