728 x 90

Aston Martin става основен спонсор на Red Bull във Формула 1

Aston Martin става основен спонсор на Red Bull във Формула 1

Британският автомобилен производител Aston Martin става основен спонсор на тима от Формула 1 Red Bull за сезон 2018, стана ясно днес. Двете компании работят заедно от 2016 година, като Ейдриън Нюи помогна на Aston за създаването на хиперавтомобила Valkyrie. Новата сделка е следващата стъпка в съвместната работа на двете компании, като името на тима се

Британският автомобилен производител Aston Martin става основен спонсор на тима от Формула 1 Red Bull за сезон 2018, стана ясно днес. Двете компании работят заедно от 2016 година, като Ейдриън Нюи помогна на Aston за създаването на хиперавтомобила Valkyrie.

Новата сделка е следващата стъпка в съвместната работа на двете компании, като името на тима се променя на Aston Martin Red Bull Racing. Отделно от това Red Bull създава в базата си в Милтън Кийнс нов център за развитие на серийни автомобили, където ще се открият 100 нови работни места, а основната задача на центъра ще е да работи по следващия хипермодел на Aston Martin.

Главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър вече потвърди, че марката има интерес към новите правила за двигателите във Формула 1, които трябва да влязат в сила за сезон 2021 и се очаква моторите да са по-евтини, както и хибридните системи, с които те работят. Палмър обаче уточни, че Aston ще запази интереса си към Формула 1 и може да стане доставчик на мотори, стига ФИА да наложи строг контрол над разходите на участниците в световния шампионат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт