728 x 90

Хамилтън тръгва пръв, Кими – втори, провал за Фетел

    Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Малайзия и записа своя полпозишън №70 във Формула 1, като утрешното състезание на „Сепанг” може да се окаже много важно в битката за титлата. След Сингапур Хамилтън води с 28 точки на Себастиан Фетел с Ferrari, а днес германецът отпадна още в първата част на квалификацията, тъй

    Люис Хамилтън спечели квалификацията за Гран при на Малайзия и записа своя полпозишън №70 във Формула 1, като утрешното състезание на „Сепанг” може да се окаже много важно в битката за титлата.

    След Сингапур Хамилтън води с 28 точки на Себастиан Фетел с Ferrari, а днес германецът отпадна още в първата част на квалификацията, тъй като заради повреда не успя да запише нито една бърза обиколка и ще стартира последен. Проблемите на Фетел се появиха в края на последната свободна тренировка и в бокса решиха да сменят двигателя му, като механиците бяха готови с трудната операция броени минути след началото на квалификацията.

    Фетел излезе на пистата, но веднага докладва по радиото, че няма мощност и все едно кара „без турбо”. 4-кратният световен шампион беше повикан в бокса за бърз ремонт, но когато се върна на трасето, в поведението на колата му нямаше промяна. Така той остана без време и се класира последен.

    В битката за полпозишъна в третата част Хамилтън изпревари Кими Райконен с другата кола на Ferrari с едва 0,045 секунди, като трябва да имаме предвид, че финландецът блокира колелата си на спирането за последния завой. Райконен беше най-бърз във втората част на квалификацията, но утре ще стартира от първа редица.

    Двамата пилоти на Red Bull Макс Верстапен и Дениъл Рикардо останаха трети и четвърти, но на половин секунда зад Хамилтън. Другият пилот на Mercedes Валтери Ботас завърши пети, като имаше проблеми с темпото във втория сектор на пистата.

    В отсъствието на Фетел място в Топ 10 намериха Естебан Окон с Force India, Щофел Вандоорн (McLaren), Нико Хюлкенберг (Renault), Серхио Перес (Force India) и Фернандо Алонсо с другия автомобил на McLaren.

     

    Класиране в квалификацията за Гран при на Малайзия:

    1. Люис Хамилтън, Mercedes 1.30,076 мин.

    2. Кими Райконен, Ferrari      +0,045 сек

    3. Макс Верстапен, Red Bull  +0,465 сек

    4. Дениъл Рикардо, Red Bull +0,519 сек

    5. Валтери Ботас, Mercedes   +0,682 сек

    6. Естебан Окон, Force India  +1,402 сек

    7. Щофел Вандоорн, McLaren        +1,506 сек

    8. Нико Хюлкенберг, Renault         +1,531 сек

    9. Серхио Перес, Force India +1,582 сек

    10. Фернандо Алонсо, McLaren      +1,628 сек

    11. Фелипе Маса, Williams    +1,958 сек

    12. Джолиън Палмър, Renault        +2,024 сек

    13. Ланс Строл, Williams       +2,231 сек

    14. Карлос Сайнц, Toro Rosso       +2,326 сек

    15. Пиер Гасли, Toro Rosso  +2,482 сек

    16. Ромен Грожан, Haas        +3,232 сек

    17. Кевин Магнусен, Haas     +3,358 сек

    18. Паскал Верлайн, Sauber  +3,407 сек

    19. Маркус Ериксон, Sauber +3,894 сек

    20. Себастиан Фетел, Ferrari без време

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт