728 x 90

Williams ще тества Кубица и Ди Реста

Williams ще тества Кубица и Ди Реста

Британският тим от Формула 1 Williams планира два еднодневни тестове за бившия пилот на Renault Роберт Кубица, за да преценят шефовете на отбора дали полякът има реален шанс да се върне в световния шампионат. Кубица пострада тежко в рали катастрофа в началото на 2011 година и претърпя няколко операции, които на практика спасиха дясната му

Британският тим от Формула 1 Williams планира два еднодневни тестове за бившия пилот на Renault Роберт Кубица, за да преценят шефовете на отбора дали полякът има реален шанс да се върне в световния шампионат.

Кубица пострада тежко в рали катастрофа в началото на 2011 година и претърпя няколко операции, които на практика спасиха дясната му ръка. След възстановяването си полякът участва в различни шампионати, но винаги е твърдял, че иска отново да се пробва във Формула 1.

През лятото той направи еднодневен тест за Renault, но в крайна сметка в бившия му тим явно не са убедени, че Роберт е готов да се върне като титуляр и за 2018 вземат Карлос Сайнц от Toro Rosso, който обаче е под наем.

В Williams планират да дадат на Роберт шанс да тества с болид версия 2014 година, който иначе се използва от Ланс Строл, за да разучава пистите.

Кубица ще кара на 11 октомври на „Силвърстоун” и на 18 октомври на „Хунгароринг”.

Смята се, че кандидати за мястото на Фелипе Маса за догодина са Кубица, Пол ди Реста и дори Паскал Верлайн, като естествено има и вариант Маса да остане в тима и за 2018 година.

Ди Реста, който по впечатляващ начин замени Маса в последния момент в Гран при на Унгария, също ще тества в Будапеща, но на 17 октомври.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт