728 x 90

Хамилтън: Можех само да мечтая за такава преднина!

Хамилтън: Можех само да мечтая за такава преднина!

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Люис Хамилтън увеличи още аванса си, след като спечели Гран при на Япония в неделя, а съперникът му за титлата Себастиан Фетел отпадна. Така 4 състезания преди края на сезона преднината на Хамилтън е вече 59 точки. „Състезанието на „Сузука” се оказа доста сложно – заяви след победата

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Люис Хамилтън увеличи още аванса си, след като спечели Гран при на Япония в неделя, а съперникът му за титлата Себастиан Фетел отпадна. Така 4 състезания преди края на сезона преднината на Хамилтън е вече 59 точки.

„Състезанието на „Сузука” се оказа доста сложно – заяви след победата си Хамилтън. – Двамата пилоти на Red Bull бяха много бързи и напълно заслужено се качиха заедно с мен на подиума.

„Преди края имаше виртуална кола на сигурността, което свали сериозно температурата на гумите и рестартът не беше лесен. После влязох в трафик, така че битката се получи доста оспорвана.

„В интерес на истината, преди тези състезания можех само да си мечтая за толкова голям аванс пред Фетел. Но не трябва да го отписваме от битката, все още има 100 точки, за които да се борим, но е факт, че в последните стартове не му върви.

„Ferrari са много силни от началото на сезона, но ние се трудим упорито и успешно – надеждността на колите ни е на ниво, което ни позволи да печелим победи и добри класирания в най-важните състезания.”

Фетел отпадна от Гран при на Япония заради дефектна свещ, а механиците на Скудерията нямаха достатъчно време на стартовата решетка, за да я сменят преди началото на състезанието.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт