728 x 90

Тестът на Кубица с Williams е бил "успешен"

Тестът на Кубица с Williams е бил "успешен"

Еднодневният тест на Роберт Кубица с автомобил на Williams от сезон 2014 е преминал успешно, обяви британският тим от Формула 1. Полският пилот се опитва да се върне в световния шампионат, след като се възстанови напълно от страховитата катастрофа, която преживя в началото на 2011 година, при която едва не загуби дясната си ръка. През

Еднодневният тест на Роберт Кубица с автомобил на Williams от сезон 2014 е преминал успешно, обяви британският тим от Формула 1. Полският пилот се опитва да се върне в световния шампионат, след като се възстанови напълно от страховитата катастрофа, която преживя в началото на 2011 година, при която едва не загуби дясната си ръка.

През лятото Роберт участва в тест на Renault на „Хунгароринг”, но в крайна сметка бившият му тим избра да наеме Карлос Сайнц от Toro Rosso, който да партнира на Нико Хюлкенберг догодина.

Сега Кубица е един от претендентите за мястото на Фелипе Маса догодина, ако бразилският ветеран реши да сложи край на кариерата си.

Маса обяви, че ще се бори за мястото си, а заедно с него в надпреварата участват Пол ди Реста и Паскал Верлайн.

Роберт е карал при закрити врати на „Силвърстоун” FW36 – шасито, което използва Ланс Строл, за да опознава пистите, на които канадецът не е карал като част от подготовката му за дебюта във Формула 1.

От тима не съобщиха нито времената на Роберт, нито обиколките, които полякът е навъртял вчера.

Кубица ще участва в още един тестов ден за Williams – този път на „Хунгароринг”, като там един ден ще кара и Ди Реста.

Предполага се, че от Williams ще съобщят решението си до края на сезона, т.е преди края на следващия месец.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт