728 x 90

Алонсо: Не е нормално Фетел да има 4 титли, а Хамилтън три

    Голямата звезда на McLaren Фернандо Алонсо също даде скромния си принос в повишаване на напрежението между двамата претенденти за титлата във Формула 1 като обясни, че Люис Хамилтън заслужава повече от Себастиан Фетел да има четири световти титли. Алонсо спечели двете си титли през 2005 и 2006, а в следващите десет години Хамилтън и Фетел

    Голямата звезда на McLaren Фернандо Алонсо също даде скромния си принос в повишаване на напрежението между двамата претенденти за титлата във Формула 1 като обясни, че Люис Хамилтън заслужава повече от Себастиан Фетел да има четири световти титли.

    Алонсо спечели двете си титли през 2005 и 2006, а в следващите десет години Хамилтън и Фетел имат общо 7 титли, като сега Хамилтън е много близо до четвъртата си корона във Формула1.

    Две от титлите на Фетел са за сметка на амбициите на Алонсо, когато той още беше пилот на Ferrari – това стана във финалните състезания през 2010 и 2012 в Абу Даби и Бразилия.

    Алонсо често е заявявал, че титлите и големите успехи на Фетел се дължат на доминиращия автомобил на Red Bull в периода 2010-2013 година и сега в Остин не пропусна да припомни това.

    На въпроса дали не му е неприятно, че и този сезон не участва в битката, Алонсо даде интересен отговор.

    „Не, всъщност не – обясни испанецът, който вчера отпадна заради повреда в двигателя, докато се движеше в Топ 10. – Когато не се бориш за титлата, нямаш някакви особени чувства към тази битка.

    „Мисля, че когато се борех за титлата и Себастиан печелеше срещу мен, тогава беше неприятно, защото всеки пилот смята за себе си, че заслужава повече титлата от съперниците си, че можел да използва една или друга възможност в битката. Но когато не участваш в спора за титлата, той не е важна тема за теб. Сега това не е моята битка.

    „В известна степен съм щастлив, че Люис ще вземе четвъртата си титла във Формула 1 – допълни Фернандо, смятан за най-добрия пилот, който се състезава в шампионата. – Странно е като видиш, че Фетел има четири титли, а Люис – само три. Сега нещата ще са много по-логични.”

    След това Алонсо беше запитан дали смята, че Хамилтън е по-добър пилот от него и испанецът отговори: „Мисля, че Люис има по-успешна кариера.”

    В последните години Алонсо прави обратното на това, което предприема Хамилтън. През 2013 Люис напусна McLaren, за да премине в Mercedes, точно преди началото на доминацията на тима в новата турбо ера във Формула 1. След пет години във Ferrari, където не успя да спечели нито една титла, Алонсо се договори с тима да си тръгне предсрочно и подписа с McLaren, където обаче завръщането на Honda като доставчик на мотори се оказа пълен провал.

    От 2010 година насам всички титли във Формула 1 – при пилоти и конструктори – са спечелени само от Red Bull и Mercedes.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт