728 x 90

Хартли и Гасли остават в Toro Rosso за сезон 2018

    Брендън Хартли и Пиер Гасли ще са пилотите на Toro Rosso във Формула 1 за сезон 2018, обяви официално вторият тим на Red Bull. Отборът започна 2017 с Карлос Сайнц и Даниил Квят, но испанецът премина в Renault преди края на сезона, а руснакът беше освободен от програмата на компанията за енергийни напитки. Гасли е

    Брендън Хартли и Пиер Гасли ще са пилотите на Toro Rosso във Формула 1 за сезон 2018, обяви официално вторият тим на Red Bull. Отборът започна 2017 с Карлос Сайнц и Даниил Квят, но испанецът премина в Renault преди края на сезона, а руснакът беше освободен от програмата на компанията за енергийни напитки.

    Гасли е последният пилот, излязъл от тази програма, а Хартли се връща при Red Bull, след като спечели две световни титли с Porsche в световния шампионат за издръжливост. Новозеландецът тества за Toro Rosso през 2009 година, но през 2010 беше освободен от програмата за развитие на пилоти на компанията.

    През 2017 Гасли записа 4 старта за Toro Rosso във Формула 1, като пропусна състезанието в Щатите, тъй като се върна в Япония, за да кара в последния състезателен уикенд в Супер Формула, където се бореше за титлата. Но двата старта там бяха отменени и той загуби титлата с половин точка.

    На мястото му в Щатите стартира Хартли, който след това зае мястото на Квят. Преди да стартира за Toro Rosso Брендън преговаряше за място в IndyCar догодина, тъй като Porsche закрива програмата си в LMP1 след последния кръг в WEC този уикенд.

    Най-доброто класиране на двамата до момента е 12-ото място на Гасли в Бразилия миналия уикенд.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт