728 x 90

Кубица: Ще е разочароващо, ако не успея да се върна

Кубица: Ще е разочароващо, ако не успея да се върна

Роберт Кубица беше голямата звезда във вчерашния първи ден от тестовете на Pirelli в Абу Даби, като полякът навъртя 108 обиколки с болида на Williams, което се равнява на две състезания на „Яс Марина”. 32-годишният поляк иска да се върне във Формула 1, след като катастрофира тежко в началото на 2011 в италианско рали, а

Роберт Кубица беше голямата звезда във вчерашния първи ден от тестовете на Pirelli в Абу Даби, като полякът навъртя 108 обиколки с болида на Williams, което се равнява на две състезания на „Яс Марина”.

32-годишният поляк иска да се върне във Формула 1, след като катастрофира тежко в началото на 2011 в италианско рали, а тази година обяви, че вече е напълно възстановен.

Кубица отхвърли вчера твърденията, че кара само с лявата ръка и обясни, че дясната, която пострада тежко при удара вече е напълно възстановена и той никога досега не е бил в толкова добра физическа форма.

От септември в мениджърския екип на Кубица се включи и бившият световен шампион Нико Розберг, който води преговорите с Williams, където се отваря място, след като Фелипе Маса сложи край на кариерата си.

Вчера Роберт кара за трети път за Williams, тъй като направи проби на „Силвърстоун” и „Хунгароринг”, а лятото участва в тестовете в Унгария с кола на Renault, но тимът на автомобилния гигант реши да заложи на Карлос Сайнц за догодина.

Точно в Абу Даби през 2010 година Кубица записа последния си старт във Формула 1 и сега отново заяви, че е готов да се върне.

„Денят не беше лесен, но сега съм в много по-добра физическа форма в сравнение с 2010 година – обясни Роберт, който има една победа във Формула 1. – Мотивиран съм и тялото ми реагира добре на натоварванията.

„Сега започвам от нулата, тъй като Формула 1 се е променила страшно много в последните няколко години. Все пак, имам опит в световния шампионат и това много ми помогна за адаптацията.

„Все още имам някои физически ограничения и трябва да се адаптирам, но зад волана всичко протича нормално и съм уверен. Положих много усилия, за да се върна във Формула 1 и ще съм разочарован, ако това не се получи.”

Кандидати за мястото на Маса освен Кубица са още Даниил Квят, Сергей Сироткин, Пол ди Реста и Паскал Верлайн, но се смята, че шансовете на Роберт са най-големи.

Вчера Кубица записа 9-о време, но през повечето време кара с меките сликове, дори с тях постигна най-доброто си време, а колегите му пробваха новите хипер меки гуми, които Pirelli ще използва догодина във Формула 1. Люис Хамилтън вече определи хипер меките сликове като „най-добрите” гуми, създавани от Pirelli.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт