728 x 90

Брандъл: Ferrari блъфира, няма да напусне Формула 1!

    Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв коментатор Мартин Брандъл е уверен, че шефът на Ferrari Серджо Маркионе блъфира и няма да извади италианците от световния шампионат. Маркионе стана поредният шеф на Черните кончета, заплашил с изтегляне, ако новите правила, които предстои да влязат в сила не бъдат съгласувани с италианците. В случая става

    Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв коментатор Мартин Брандъл е уверен, че шефът на Ferrari Серджо Маркионе блъфира и няма да извади италианците от световния шампионат. Маркионе стана поредният шеф на Черните кончета, заплашил с изтегляне, ако новите правила, които предстои да влязат в сила не бъдат съгласувани с италианците. В случая става въпрос за бъдещите правила за двигателите от сезон 2021 година, както и задаващия се таван на бюджетите на отборите в шампионата.

    „От Liberty Media трябва много внимателно да обяснят на всички какво предстои да се случи във Формула 1 от сезон 2021 – обясни британецът, останал в историята като най-големия съперник на легендата Айртон Сена във Формула 3. – Трябва да проявят твърдост и да заявят: Бъдещето на Формула 1 ще е такова, това е нашата позиция, ще се развиваме в тази посока. Всичко трябва да е пределно ясно.

    „Мисля, че във Ferrari блъфират, когато обясняват, че ще напуснат шампионата. Къде ще отидат италианците, ако напуснат? Във Формула Е, за да бъдат победени от Mahindra?

    „Ferrari участва в Льо Ман, марката спечели титлата при пилотите и отборите в GT класа, но никой не знае за това. Просто другите световни шампионати нямат този рекламен ефект, който осигурява Формула 1.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт