728 x 90

Повече тв зрители на Формула 1 през сезон 2017

Повече тв зрители на Формула 1 през сезон 2017

Формула 1 привлякла повече тв зрители през сезон 2017, а отделно от това спортът е засилил сериозно присъствието си в социалните медии, отчетоха шефовете на световния шампионат. Общо 1,4 милиарда зрители са гледали състезанията от Формула 1 на 20-те най-големи тв пазари в света, което е увеличение с 6,2% в сравнение с 2016 година. Топ

Формула 1 привлякла повече тв зрители през сезон 2017, а отделно от това спортът е засилил сериозно присъствието си в социалните медии, отчетоха шефовете на световния шампионат. Общо 1,4 милиарда зрители са гледали състезанията от Формула 1 на 20-те най-големи тв пазари в света, което е увеличение с 6,2% в сравнение с 2016 година.

Топ 4 на пазарите за Формула 1 са Германия, Бразилия, Италия и Великобритания, като на всички те рейтингите растат. Най-голям е ръстът в Италия – 19,1%, което е обяснимо с оглед на съживяването на Ferrari този сезон, в Бразилия увеличението е 13,1 процента, във Великобритания е 3,9%, а в Германия – с 0,9%, което може да се обясни с битката за титлата, в която участва Себастиан Фетел.

Средно състезанията – на живо и като репортажи, са били гледани от 603 милиона зрители, а предаванията на живо на свободните тренировки и квалификациите отчитат ръст с 1% на гледаемостта. За първи път от 2010 година тв зрителите на Формула 1 не намаляват, обявиха шефовете на шампионата.

Настъплението на спорта в социалните мрежи е другото впечатляващо постижение, като се има предвид, че доскоро Формула 1 на практика отсъстваше от Facebook и другите подобни платформи. Сега спортът има общо 11,9 милиона последователи във Facebook, Twitter, Instragram и youtube, като тук потенциалът за растеж е много по-голям. Но в сравнение с 2016 увеличението е с 54,9%. Затова и през 2017 година Формула 1 е най-бързо развиващият се спорт в социалните мрежи. Интересното е, че второто място е за Формула Е, а третата позиция заема испанският футболен шампионат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт