728 x 90

Даниил Квят отива във Ferrari

Даниил Квят отива във Ferrari

Уволненият от Red Bull руски пилот Даниил Квят остава във Формула 1 и за сезон 2018, като ще е пилот по развитието във Ferrari. Тимът потвърди днес официално наемането на Даниил, който кара за Toro Rosso, Red Bull и отново Toro Rosso, след като миналата година беше сменен от Макс Верстапен в тима на бившите

Уволненият от Red Bull руски пилот Даниил Квят остава във Формула 1 и за сезон 2018, като ще е пилот по развитието във Ferrari. Тимът потвърди днес официално наемането на Даниил, който кара за Toro Rosso, Red Bull и отново Toro Rosso, след като миналата година беше сменен от Макс Верстапен в тима на бившите световни шампиони.

Toro Rosso освободи Квят преди края на сезон 2017, а руснакът се пробва в Williams, където обаче почти сигурно титуляр ще е сънародникът му Сергей Сироткин, който трябва да бъде потвърден другата седмица и който идва с 15 милиона долара подкрепа от страна на руска банка, собственост на олигарх от кръга на Владимир Путин.

С оглед на ограничените тестове във Формула 1 пилотите, отговарящи за развитието на болидите, работят основно на симулатора в базата и понякога карат на тестовете. Засега от Маранело не са обявили дали Квят ще участват в предсезонните тестове.

Квят дебютира във Формула 1 през 2014 година в Toro Rosso, а в края на годината беше повишен в Red Bull, за да замести напусналия Себастиан Фетел. В хода на 2015 обаче той направи няколко инцидента и записа някои слаби състезания и през 2016 от Гран при на Испания беше върнат във втория отбор на компанията.

Конкретният повод за това беше инцидентът между Квят и Фетел малко след старта на Гран при на Русия в Сочи.

Този сезон тимът прати на пейката Квят преди стартовете в Малайзия и Япония, където вместо него кара Пиер Гасли. След това руснакът се върна в тима и кара в Щатите, където завърши 10-и и взе една точка, но за следващите стартове загуби окончателно мястото си.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт