728 x 90

Доктор Марко: Алонсо направи всичко възможно, за да злепостави Honda

Доктор Марко: Алонсо направи всичко възможно, за да злепостави Honda

Репортерите във Формула 1 обичат изблиците на моторспорт съветника на Red Bull доктор Хелмут Марко, защото той успешно съперничи на неизпълнителния директор на Mercedes Ники Лауда, когато става въпрос за остри изказвания. И босът на бившите световни шампиони и този път не разочарова аудиторията си, като сега целта му е Фернандо Алонсо, който в последните

Репортерите във Формула 1 обичат изблиците на моторспорт съветника на Red Bull доктор Хелмут Марко, защото той успешно съперничи на неизпълнителния директор на Mercedes Ники Лауда, когато става въпрос за остри изказвания.

И босът на бившите световни шампиони и този път не разочарова аудиторията си, като сега целта му е Фернандо Алонсо, който в последните 3 години записа поредица оплаквания от представянето на моторите Honda. McLaren и Алонсо се отърваха от ненадеждните японски мотори, които от този сезон ще се използват от Toro Rosso – вторият тим на Red Bull        , който също е под контрола на доктор Марко.

„В Honda работят много активно и вече са намерили някакво решение на проблемите си – обясни доктор Марко пред списание auto motor und sport. – Може би с новия си мотор те ще успеят да са на нивото на Renault

„В Honda трябваше да правят компромиси заради особеностите на шасито на McLaren. Те не можеха да развиват свободно мотора си и бяха доста ограничени. А и Алонсо направи всичко възможно, за да изглежда моторът на Honda зле.”

Както обикновено, изказванията на доктор Марко не покриват напълно фактите, но той едва ли ще получи отговор от Алонсо.

До началото на предсезонните тестове остава един месец и Марко обясни, че този път новият болид на Red Bull – RB14, ще е готов навреме и няма да има закъснения както стана в предишните сезони. Все пак, той не пропусна възможността да нанесе и един удар по дизайнера на Red Bull Ейдриън Нюи, с когото от години не са в добри отношения.

„В момента Toro Rosso е по-напред по отношение на новата си кола в сравнение с Red Bull – обясни доктор Марко. – В Toro Rosso започват производство на компоненти и ще сглобяват новата кола, а в Red Bull още не е готов дизайнът на новия болид.”

Все пак, Марко призна, че RB13 – колата от миналата година, била достатъчно добра, като това му даде възможност да жилне и Renault, като доставчикът на мотори редовно е обвиняван от Марко за несполуките на тима, като в част от случаите той има право.

„Миналата година се представихме добре, но от Renault трябваше да ограничат представянето на двигателите си, за да се преборят с проблемите с надеждността – заяви австриецът. – Сега от Renault идват знаци, че проблемите с надеждността са решени и се надявам, че с развитието на мотора им, ние можем да изненадаме фаворитите през новия сезон.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт