728 x 90

Верстапен: С мотори на Mercedes ще сме недостижими

    Холандският пилот на Red Bull Макс Верстапен подкрепи тезата, че ако болидите, създавани от Ейдриън Нюи получат мотори на Mercedes, то бившите шампиони във Формула 1 ще бъдат недостижими за съперниците си. Red Bull спечели четири поредни световни титли при пилотите и конструкторите със Себастиан Фетел и Марк Уебър и двигателите Renault, но френската компания

    Холандският пилот на Red Bull Макс Верстапен подкрепи тезата, че ако болидите, създавани от Ейдриън Нюи получат мотори на Mercedes, то бившите шампиони във Формула 1 ще бъдат недостижими за съперниците си.

    Red Bull спечели четири поредни световни титли при пилотите и конструкторите със Себастиан Фетел и Марк Уебър и двигателите Renault, но френската компания не започна добре новата турбо ера във Формула 1. И въпреки, че пилотите на тима печелят състезания, Верстапен и Дениъл Рикардо все още не участват в битката за световната титла.

    В Red Bull редовно се оплакват от моторите на Renault, като дори се опитаха да си намерят нов доставчик на двигатели, но след като получиха отказ от всички други компании, продължиха да работят с френския гигант.

    „Нашият двигател не е толкова стабилен, колкото са моторите на Mercedes и Ferrari – обясни Верстапен. – Но за това има няколко причини и проблемът е сложен. Иначе щеше да е решен много по-рано.”

    От Renault потвърдиха, че по отношение на мощността се доближават до най-добрите двигатели, но все още не са на нужното ниво по отношение на издръжливостта на задвижващите системи.

    „Мисля, че ако използвахме мотори на Mercedes, то нашите съперници изобщо нямаше да могат да ни догонят”, уверен е Верстапен.

    От въвеждането на новите правила за двигателите Mercedes и пилотите на тима обраха всички световни титли – три за Люис Хамилтън и една за Нико Розберг през 2017 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт