728 x 90

Хокеен клуб поиска Валтери Ботас

Хокеен клуб поиска Валтери Ботас

Едва ли е голяма тайна, че финландците Кими Райконен и Валтери Ботас са най-запалените фенове на хокея във Формула 1. И пилотите на Ferrari и Mercedes не пропускат да демонстрират уменията си със стика на леда. Кими вече записа участие в тренировка на италианския Fanano Miners, а сега беше ред на Ботас, който е тренирал

Едва ли е голяма тайна, че финландците Кими Райконен и Валтери Ботас са най-запалените фенове на хокея във Формула 1. И пилотите на Ferrari и Mercedes не пропускат да демонстрират уменията си със стика на леда.

Кими вече записа участие в тренировка на италианския Fanano Miners, а сега беше ред на Ботас, който е тренирал 15 години хокей.

Миналата седмица Валтери тренира с хокеистите на английския Milton Keynes Lightnings, т.е тимът от града, където е базата на Red Bull и за чийто успехи в хокея на Острова статистиката упорито мълчи.

Ботас се пробва в нападение, в защита и дори застана на вратата, а изявите му заслужиха висока оценка от треньора на „Светкавиците” Пит Ръсел.

„Много се радваме, че Валтери тренира с нас – обясни Пит. – Веднага се вижда, че той се движи добре по леда, чувства комфортно със стик в ръка. Веднага установи взаимодействие с другите играчи, готови сме веднага да му предложим договор до края на сезона, но той ни каза, че е ангажиран с Mercedes!”

Все пак, Ръсел направи уточнението, че ако в паузата между този и следващия сезон във Формула 1 Валтери реши да „поосвежи” хокейните си навици, може да разчита на тима от Милтън Кийнс.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт